küçük kesici nasıl yapılır

Orijinaline bu linkten ulaşabileceğiniz bu makale sayesinde mini daire testere yapmayı öğrenebilirsiniz.

Malzemeler ;

1. Dikiş Makinası Motoru 120 Watt, 8.000 devir, ayak pedalı ile eller serbest çalıştırılabilir.
2. Motora ve mile uygun iki adet Trigger dişli Pule ve kayışı .
3. Mil . 10 cm. uzunlukta. 2 cm. kadarı 10 mm., kalanı 8 mm. çapında. Göbekten vida ile sıkıştırılabilir. Tornada yaptırıldı .
4. İki adet iç çap 8 mm. dış çap 22 mm. Rulman
5. Rulmanlar için 2 adet Yatak. L demirden ve eski elektrik süpürgesinin rulman yatağı uyduruldu.
6. Testere Bıçağı. 58 mm dış, 10 mm. iç çapında 80 dişli .
7. Eski VCD veya Uydu alıcı kutusu.

Malzemeler Toplu Halde


Motor ve Pedal


Motorun Montesi


Mil ve Testere

Mil ve Ayakları




Milin Yerleştirilmesi


Motorun ve Milin Monte Edilmesi







Üst Kapak için Testere Oyuğu Açıldı. Yerine uygunluğu kontrol edildi.




Kasa toplanarak çalışması kontrol edildi. Deneme kesiminde 2 mm incelikte parçayı dayama olmamasına rağmen gayet güzel kesti.


İLK PROTOTİPİN ÇALIŞTIRMA SONRASI AKSAKLIKLAR VE ÇÖZÜMLER
1.
VCD kasasının altının ve yanlarının çok delikli olmasından dolayı içine 4 mm. kontra kesilerek, tabana ve yanlara yapıştırılıp tekrar elemanlar üzerine montelendi.

2. Kasa içine sağ tarafa perde bölme yapılarak tozun bir tarafta toplanması ve gerekirse elektrik süpürgesi bağlayarak emdirilmesi sağlandı.

3. Elemanlar saç vidası ile tutturulmuştu. Ancak saçta 2-3 diş ile tutturma sağlamlık açısından riskli olduğunu düşündüğümden civata-somun ile değiştirildi.

4. Rulman yatağı eski elektrik süpürgesinden uydurulmuştu. Rulmanın bir tarafı açıkta, boşta olduğundan yerinden oynama yapıyordu. Açıktaki tarafa uygun büyüklükte rondela kapatılıp vidalanarak sağlamlaştırıldı.

5. Motora bağlı resimde görülen dişliler devir yükseltici konumdaydı. Yer değiştirilerek 8.000 devirli motor , 4.000 devre düşürülerek tork arttırıldı. Orijinal makina 5.000 devirdir.

6. Siyah renkli dişlide 90 derece 2 adet sıkma vidası vibrasyona neden olduğundan 180 derece karşılıklı olacak şekilde delinip diş açılarak balans problemi halledildi.

7. İkinci rulman için yapılan destek sadece kayışın asılmasına karşı kuvvet için kondu . Gerekirse daha sağlam bir destek yapılabilir .

8. Düzgün kesim için dayaması yok. Geçici olarak 2cm. X 2cm. çıtadan prototip yaptım. Kasa yanına dayamanın düzgün ilerlemesi için kızak monte edildi. Diğer taraftan vida ile sıkılabiliyor. Bulabilirsem alümiyum profilden yapılacak.

Kasanın Kontraplakla Döşenmesi






Mil ve Ayakların Yeniden Montesi


Son Durum


Ara Toz Bölümü . Motor bölümünü nispeten tozdan koruyor. Arkaya bağlanacak elektrik süpürgesi ile oda içinde bile kesim yapılabilir. Gürültü oranı rahatsızedici düzeyde değil.


Dayama için Yana Takılan Kızak


Dayama Üste Mone Edildi. Arkadan vida ile sıkılıp kaymasın önleniyor.


FİNAL : Kesilen Malzemeler. 1 mm. kalınlıktaki papelleri soldan itibaren 5 mm. 2 mm. ve 1 mm. şeritler halinde kesim denemesi. 4 mm. marine kontraplağı rahatlıkla kesebiliyor.

Alıntıdır. Orijinal link buradadır.

comment 0 yorum:

Yorum Gönder

 
© 2011 Nasıl Yapılır Ki?? is proudly powered by Blogger